MOBILITATE URBANĂ.

Mobilitatea urbană durabilă este mixul corect între dezvoltarea infrastructurii urbane, dezvoltarea sistemelor de transport public, a creșterii calității spațiilor publice construite și susținerea infrastructurii și serviciilor pentru deplasări nemotorizate.

Mobilitatea urbană durabilă este soluția pentru dezvoltarea unor orașe sănătoase, rezistente la schimbările climatice și destinate unei vieți armonioase și de calitate pentru locuitorii orașelor noastre.

Am introdus în România conceptul de coridor integrat de mobilitate urbană durabilă, însemnând transformarea simplelor străzi în infrastructuri dedicate fiecărui mod de transport: benzi dedicate pentru transport public, piste dedicate pentru bicicliști, benzi carosabile pentru autoturisme și trotuare dedicate pietonilor.

Proiectarea, designul și implementarea investițiilor publice în domeniul mobilității urbane durabile vizează atât elementele de infrastructură, siguranță și funcționalitate, dar și dezvoltarea și susținerea serviciilor conexe și implementarea măsurilor cu caracter “soft” precum: servicii bike-sharing, servicii de transport public local, intermodalitate, soluții pentru parcări, soluții smart-city.

alte domenii
FIP Consulting - alte domenii de activitate - regenerare urbană
REGENERARE
URBANĂ
FIP Consulting - alte domenii de activitate - smart city
SMART
CITY
FIP Consulting - alte domenii de activitate - transport public
TRANSPORT
PUBLIC