Premiu Bienala de Arhitectura 2023

In cadrul Bienalei de Arhitectura 2023, proiectul “Amenajarea malurilor Râului Cibin, Traseu pietonal și pentru biciclete”, proiectat integral de echipa FIP Consulting, a primit premiul OAR Bucuresti la Sectiunea Spațiul public și comunitar.

Acest proiect este un exemplu de buna practica pentru ce inseamna infrastructura de transport alternativ cu bicicleta, dar, mai ales, o recunoastere a muncii creative a intregii echipe. Ca obiect de impact vizual a fost gandit primul si singurul pod circular din Romania pentru pietoni si biciclisti. El reprezinta transpunerea arhitecturala a vartejurilor care apar la suprafata apei. Acesta este parte a unui traseu velo de 3.6 km si are rolul de a lega cele trei maluri de la confluenta Raului Cibin cu Paraul Rossbach. Soluția propusă abordează râul ca pe un coridor verde, prin crearea unei relații între cadrul natural și cel antropic.

https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/294/

https://sibiunews.net/veste-de-5-stele-proiectul-primariei-sibiu-de-amenajare-a-malurilor-cibinului-a-fost-premiat-in-cadrul-bienalei-nationale-de-arhitectura/